Sepetinizde ürün bulunmamaktadır. En taze ürünleri kapınıza kadar getirmemiz için hemen bir sepet oluşturun.
İlk olarak Elazığ’ın Ağın ilçesinde üretilmeye başlanıp, özel kavurma tekniği ve lezzetiyle ünlenen ağın leblebisi, Özgür Leblebi farkıyla sofralarınızda.
Stok Var
MarkaÖzgür Kuruyemiş
Çok güzel ve tazeydi kargo da çok hızlıydı teşekkür ederiz.
O kadar güzel ve taze ki çok teşekkür ederim ilk defa sipariş verdim ve daimi müşteriniz olacağım şehir dışından sipariş verdim ve o kadar güzel paketlenmiş ki bayıldım bayıldım lezzet tazelik her şeyiyle mükemmel
Çok güzel ve tazeydi kargo da çok hızlıydı teşekkür ederiz.
Harika tadı var
Gayet Güzel.kargo hızı ve ambalaj başarılı.
Leblebilerin lezzeti mükemmel gerçekten Çorumdan geldiği belli çok beğendim.
En en favorim bu. Kitir kitir..
İlk alışverişim ve gerçekten çok memnun kaldım. Bu ürün çok taze geldi.
Çok taze ve güzel
Sadece sarı leblebiyi açtım.Taze,görüntüsü güzel,kokusu ve tadı harika.Diğerleri de görüntü olarak güzel.Tavsiye ederim.
Çok taze ve ambalajlama çok başarılı
Çok güzel ve taze
Taze teşekkürler
Her zaman taze.
Beğendik, çok taze 👍
Çok güzel
Gevrek ve taze
Leblebi tüketiminde, Çorum, Kütahya ve diğer bazı bölgelerde üretilen sarı ve beyaz leblebi tüketimi son derece yaygındır. Ancak bu gün üretimi Elazığ merkezli olan sarı ve beyaz leblebinin yanında bu bölgede yaygın olarak tüketilen bir başka leblebi çeşidi daha mevcuttur.
Ülkemizde en çok tüketilen leblebi çeşitleri, sarı leblebi ve beyaz leblebidir. Bununla birlikte leblebicilik her ne kadar Çorum ve Kütahya bölgeleri ile adını duyursa da Elazığ’ın Ağın ilçesinden adını alan ve Elazığ’da yaygın olarak üretilen ve bölgede “Ağın Leblebisi” olarak bilinen leblebi de ülkemizde son yıllarda yaygınlaşmaya başlamıştır. Ağın leblebisi, beyaz leblebi ve sarı leblebi ortası bir sertliğe sahip olup kendine özgü bir tada ve aromaya sahiptir. Ağın leblebisi üretimi genellikle evlerde sonbaharda geleneksel yöntemlerle yapılmaktadır.
Elazığ ve civar illerde çok iyi bilinen bu leblebinin adı “Ağın Leblebisi”dir. Elazığ’ın Ağın ilçesinde yıllar önce üretilmeye başlanmış ve giderek Elazığ il merkezi ve diğer bazı ilçelerinde de üretimi yaygınlaşmış olan “Ağın Leblebisi” beyaz leblebi ve sarı leblebinin ortası bir sert tekstüre ve ayrıca kendine has tad, koku ve gevrekliğe sahiptir. Ağın leblebisi klasik olarak genellikle Sonbahar aylarında yapılır. Evin dışında müsait bir yerde iki ocak kurulur.
Leblebi yapımı için gerekli olan; Leblebi sacı, tencere, elek, kürek, telis, odun, çırpı, nohut, küllü su ve tuz hazırlanır. Külün meşe külü olması tercih edilir. Ocaklar yakıldıktan sonra ocağın birinde sacın üzerine konan kum kızdırılır. Kumun ince olması gerekir. Bunun için Bademli Köyü yakınlarındaki mağaradan çıkan kum temin edilir.
Diğer ocakta ise tencerede kaynayan küllü suya nohut dökülür, üzerine tuz ilave edildikten sonra nohudun suyunu çekene kadar kaynaması beklenir. Nohut tencereyle ocaktan alınarak, o anda birinci ocakta sac üzerinde kızdırılmış olan kumun üzerine dökülür ve kum sürekli olarak kürekle nohut kızarıncaya kadar karıştırılır, bundan sonra sac ocaktan alınarak eleğin üzerine dökülür. Böylece kum nohuttan ayrılmış olur. Eleğin altında kalan kum tekrar sacın üzerine alınır. Leblebi ise telis çuvallara konularak ovulur ve kabukları ayrılır. Yukarıda sıralamış olduğumuz işlemler, nohut bitinceye kadar defalarca tekrarlanır.
Dinlendirme süresi ise nohudun kalitesine göre ve verilen reçeteye göre değişmekle birlikte 30 dakika süre ideal olarak saptanmıştır. Dinlendirilen nohutlar karıştırmalı döner kazanlarda kızdırılan kumda pişirme işlemine tabi tutulmaktadır. Ağın leblebisinin karakteristik tadını aldığı proses aşaması bu aşamadır. Burada kullanılan kum özel bir kum olup Ağın ilçesinin Bademli Köyü yakınlarından temin edilmektedir. Bu kum beyaz ve çok ince tanelidir.